آشپزی

عدس پلوی نذری؛ طرز تهیه و فوت و فن ها

با دستور پخت این مطلب می توانید بهترین و خوشمزه ترین عدس پلوی نذری را بپزید.

عدس پلو از جمله غذاهایی است که هم مجلسی محسوب می شود و هم آن را به عنوان نذری درست کی کنند. فوت و فن های درست کردن این غذا را در ادامه به نقل از خراسان بخوانید.

 

مواد لازم برای عدس پلو

برنج – ۳ پیمانه

عدس – یک پیمانه

گوشت چرخ کرده – ۲۰۰ گرم

کشمش پلویی -یک پیمانه

زعفران -یک قاشق غذاخوری

کره -یک قاشق غذاخوری

پیاز -۲ عدد متوسط

نمک و فلفل سیاه – به اندازه کافی

روغن و زردچوبه – به اندازه کافی

گلاب و دارچین – به دلخواه

دستور پخت عدس پلوی نذری

۱-برای تهیه عدس پلوی  نذری ابتدا عدس را به همراه دو لیوان آب داخل یک قابلمه کوچک بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید تا عدس بپزد.

۲- در حین پختن عدس برنج را آماده کنید، برای این منظور ابتدا برنج را  خیس کنید.

۳- مدت زمان خیس کردن برنج نسبت به نوع برنج متفاوت است و معمولا بین ۳۰ دقیقه تا ۲ ساعت زمان برای این کار کافی است.

۴-  در ادامه یک قابلمه حاوی آب روی حرارت زیاد قرار دهید تا آب به سرعت به جوش بیاید.

۵- در این مرحله یک قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق غذاخوری روغن داخل آب جوش بریزید سپس برنج خیس کرده را به قابلمه حاوی آب جوش اضافه  کنید.

۶- به برنج برای پخت اولیه بین ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان دهید.

۷- زمانی که اطراف دانه های برنج نرم و مغزشان سفت شد، باید برنج را از آب جوش خارج کنید و داخل آبکش بریزید.

۸-  برنج را با آب سرد آب کشی کنید و کنار بگذارید.

۹-  در ادامه یکی از پیازها را به صورت نگینی خرد  کنید.

۱۰- پیاز خرد شده را به همراه مقداری روغن مایع در یک تابه مناسب تفت  دهید.پس از این‌که پیاز نرم و شفاف شد مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به آن اضافه  کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز با ادویه ها یکدست شود.

۱۱- پس از این‌که عدس پخت و آب آن به طور کامل تبخیر شد آن را به تابه اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید.

۱۲-  پس از این‌که مخلوط پیاز داغ و عدس آماده شد آن‌را در یک ظرف جادار با برنج آبکش شده مخلوط کنید  تا کاملا یکدست شود.

۱۳- قابلمه ای را  که برای پخت عدس پلو در نظر گرفته اید روی حرارت قرار دهید و کمی روغن داخل آن بریزید.

۱۴- به سلیقه خود برای ته دیگ عدس پلو از نان یا سیب زمینی ورقه شده استفاده کنید و ته دیگ را کف قابلمه بگذارید.

۱۵- پس از این‌که ته دیگ را قرار دادید مخلوط برنج و عدس را داخل قابلمه  بریزید.

۱۶- نصف لیوان آب به همراه دو قاشق غذاخوری روغن روی برنج بریزید و حرارت را زیاد  کنید تا از قابلمه بخار بلند شود.

۱۷- سپس حرارت زیر قابلمه را کم  کنید و در قابلمه را به صورتی قرار  دهید که بخاری از قابلمه خارج نشود.

۱۸- باید اجازه دهید برنج با حرارت ملایم حدود یک ساعت دم بکشد.

۱۹- در این مرحله پیاز باقی مانده را به صورت نگینی خرد کنید و با کمی روغن در یک تابه تفت  دهید ، سپس کمی فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و پس از چند دقیقه تفت دادن، گوشت چرخ کرده را اضافه کنید و خوب تفت دهید  تا سرخ شود.

۲۰- نصف لیوان آب به تابه اضافه  کنید و اجازه  دهید گوشت چرخ کرده به طور کامل بپزد.

۲۱- پس از این‌که آب داخل تابه کاملا تبخیر شد کشمش پلویی را که از قبل ۳۰ دقیقه خیس کرده اید به تابه اضافه  کنید و یک دقیقه تفت  دهید تا کشمش  ها نرم شود سپس تابه را از روی حرارت بردارید.

۲۲ – پس از این‌که عدس پلو دم کشید، برای تزیین روی  غذا کمی از برنج را داخل یک کاسه با زعفران دم کرده ،  دارچین و گلاب و  کره مخلوط  کنید سپس عدس پلو را در دیس بکشید و با برنج زعفرانی و مخلوط گوشت و کشمش تزیین و سرو  کنید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا