آشپزی

دستور پخت آش گندم یزدی

آش گندم یزدی از جمله غذاهای سنتی است که معمولا برای نذری دادن تهیه می شود. دستور پخت و طرز تهیه این آش را در ادامه به نقل از خراسان بخوانید:

مواد لازم برای ۴ نفر

گندم پوست کنده -۳۰۰ گرم

نخود -۲۰۰ گرم

لوبیا چیتی – ۲۰۰ گرم

سبزی آش – ۷۵۰ گرم

نعناع داغ -۲ قاشق غذاخوری

پیاز داغ – ۴ قاشق غذاخوری

سیر داغ – ۲ قاشق غذاخوری

نمک و فلفل سیاه –  به اندازه کافی

کشک –  به اندازه دلخواه

طرز تهیه آش گندم یزدی

۱- ابتدا نخود، لوبیا چیتی و گندم را به صورت جداگانه داخل کاسه هایی بریزید و تا سطح روی آن ها آب بریزید و از شب تا صبح یا به مدت تقریبا ۶ تا ۸ ساعت بگذارید تا خیس بخورد و در این مدت چندین بار  آب آن ها را  عوض کنید.

۲- گندم و حبوبات را داخل صافی بریزید و بشویید و داخل قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید.

۳- در  قابلمه ای تا نیمه آب بریزید و حرارت را زیاد  کنید و در قابلمه را بگذارید تا آب به جوش بیاید.

۴- بعد حرارت را بسیار ملایم کنید  تا حبوبات و گندم بپزند.

۵- در قابلمه را نیمه باز بگذارید تا گندم سر نرود.

۶- مواد را هم بزنید تا گندم ته نگیرد.

۷- سبزی آش را تمیز کنید و بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب اضافه آن خارج شود.

۸- اجازه دهید  تا سبزی خشک شود و سپس آن  را داخل خردکن  بریزید.

۹-  گندم و حبوبات را پس از گذشت تقریبا ۲ ساعت امتحان کنید اگر پخته بودند کمی نمک روی مواد بریزید و بعد سبزی را اضافه  کنید تا نمک باعث شود که رنگ سبزی تا جای ممکن داخل آش حفظ شود و سیر داغ و نصف پیاز داغ را نیز داخل آش  بریزید.

۱۰- به هیچ وجه در قابلمه را نگذارید و ۳۰  تا ۴۰ دقیقه اجازه  دهید  تا سبزی آش بپزد. پس از پخت سبزی آش کمی فلفل به آش اضافه  و حرارت را خاموش کنید  و کشک را هم به آش بیفزایید.

۱۱- آش را مخلوط  کنید تا همه نقاط آش با طعم کشک آغشته شود و مجدد طعم آش را بچشید تا اگر نیاز به ادویه یا کشک بیشتر دارد به آن اضافه کنید.

۱۲- آش گندم آماده شده را داخل کاسه  بریزید و با پیاز داغ  تزیین  کنید.

نکته : برای تهیه این آش از حبوبات دیگر مانند عدس ، ماش و جو  هم  می توان استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا