دستور پخت آش گندم یزدی
آش گندم یزدی از جمله غذاهای سنتی است که معمولا برای نذری دادن تهیه می شود. دستور پخت و طرز تهیه این آش را در ادامه به نقل از خراسان بخوانید:
مواد لازم برای ۴ نفر
گندم پوست کنده -۳۰۰ گرم
نخود -۲۰۰ گرم
لوبیا چیتی – ۲۰۰ گرم
سبزی آش – ۷۵۰ گرم
نعناع داغ -۲ قاشق غذاخوری
پیاز داغ – ۴ قاشق غذاخوری
سیر داغ – ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاه – به اندازه کافی
کشک – به اندازه دلخواه
طرز تهیه آش گندم یزدی
۱- ابتدا نخود، لوبیا چیتی و گندم را به صورت جداگانه داخل کاسه هایی بریزید و تا سطح روی آن ها آب بریزید و از شب تا صبح یا به مدت تقریبا ۶ تا ۸ ساعت بگذارید تا خیس بخورد و در این مدت چندین بار آب آن ها را عوض کنید.
۲- گندم و حبوبات را داخل صافی بریزید و بشویید و داخل قابلمه بریزید و روی شعله قرار دهید.
۳- در قابلمه ای تا نیمه آب بریزید و حرارت را زیاد کنید و در قابلمه را بگذارید تا آب به جوش بیاید.
۴- بعد حرارت را بسیار ملایم کنید تا حبوبات و گندم بپزند.
۵- در قابلمه را نیمه باز بگذارید تا گندم سر نرود.
۶- مواد را هم بزنید تا گندم ته نگیرد.
۷- سبزی آش را تمیز کنید و بشویید و داخل آبکش بریزید تا آب اضافه آن خارج شود.
۸- اجازه دهید تا سبزی خشک شود و سپس آن را داخل خردکن بریزید.
۹- گندم و حبوبات را پس از گذشت تقریبا ۲ ساعت امتحان کنید اگر پخته بودند کمی نمک روی مواد بریزید و بعد سبزی را اضافه کنید تا نمک باعث شود که رنگ سبزی تا جای ممکن داخل آش حفظ شود و سیر داغ و نصف پیاز داغ را نیز داخل آش بریزید.
۱۰- به هیچ وجه در قابلمه را نگذارید و ۳۰ تا ۴۰ دقیقه اجازه دهید تا سبزی آش بپزد. پس از پخت سبزی آش کمی فلفل به آش اضافه و حرارت را خاموش کنید و کشک را هم به آش بیفزایید.
۱۱- آش را مخلوط کنید تا همه نقاط آش با طعم کشک آغشته شود و مجدد طعم آش را بچشید تا اگر نیاز به ادویه یا کشک بیشتر دارد به آن اضافه کنید.
۱۲- آش گندم آماده شده را داخل کاسه بریزید و با پیاز داغ تزیین کنید.
نکته : برای تهیه این آش از حبوبات دیگر مانند عدس ، ماش و جو هم می توان استفاده کرد.