محتویات زیتون پرورده
زیتون ساده بدون هسته ۳۰۰ گرم
گردو: ۲۰۰ گرم
رب انار ملس: یک پیمانه
روغن زیتون تازه: ۲ قاشق غذاخوری
آب انار یا آب نارنج: تازه نصف پیمانه
آبلیموی تازه: ۲ قاشق غذاخوری
نعنا، گشنیز، مرزه و ترخون تازه خردشده: روی هم ۲ قاشق غذاخوری
دانه انار خشک شده قاشق غذاخوری
سیر تازه: ۳ حبه
نمک، گلپر و پودر آویشن: به میزان لازم
طرز تهیه زیتون پرورده فوری
زیتون را در کاسه بزرگ و مناسبی ریخته و مغز گردوی خردشده که دو بار آن را چرخ کرده ایم، رب انار و نعنا، گشنیز، مرزه و ترخون تازه و خرد شده را به آن اضافه کرده و به آرامی هم می زنیم طوری که زیتون ها شکسته و خرد نشود.
سپس مواد دیگر از جمله سیر تازه رنده شده، آبلیموی تازه، روغن زیتون، آب انار یا آب نارنج، دانه های خشک انار، نمک، گلپر و پودر آویشن را مرحله به مرحله اضافه کرده و به خوبی و به آرامی هم زده و مخلوط می کنیم طوری که مزه و طعم مواد با هم مخلوط شود.
در آخرین مرحله، زیتون پرورده را حداقل یک روز در یخچال گذاشته و سپس با انواع غذاها به خصوص غذاهای شمالی استفاده می کنیم.